2009. február 15., vasárnap

Inverz

Ide jöhet minden, ami korábbi alkotások/megnyilvánulások olyan feldolgozása, ahol a stílus/tartalom hasonlít az eredeti alkotás/megnyilvánulás stílusához/tartalmához, de a tartalom/stílus ellentéte az eredeti alkotás/mű/megnyilvánulás tartalmának/stílusának.
Tehát vagy a stílus vagy a tartalom hasonlítson az eredetire, de csak az egyik. A másik az ellentéte kell, hogy legyen az eredetinek. Ez a szabály. (A projekt címe talán nem megfelelő, de ez a divat.)

4 megjegyzés:

  1. Talán tényleg nem a legjobb a címe, mert én inkább idézésnek mondanám, de talán az sem jó, mert abban nincs benne a kötelező változtatás valamilyen irányban. Akkor pedig konverziónak. Igen a konverzió az jó. (megfordítás, felcserélés)
    A projekt jó ötlet, tetszik!

    VálaszTörlés
  2. Azért én már csak így hagyom, had egyen a fene.:D

    VálaszTörlés
  3. Nem esz engem ezért a fene, mindenki a maga posztja ura, ha pontatlanság van benne, az is az övé marad.:)

    De hogy hozzá is szóljak:
    Régebben találtam egy festményt : http://imgfrm.index.hu/imgfrm/3/5/3/5/BIG_0002243535.jpg
    És mivel nem volt egészen világos, hogy mi akarhatott a festő (Cedric Tanguy) utánanéztem, és kiderült, hogy átdolgozott egy korábbi festményt, ezt: http://www.histoire-image.com/site/oeuvre/analyse.php?rang=0&liste_analyse=529

    Tehát lényegében ugyanazt csinálja, amit itt felvetettél. Ezért is mondtam, hogy jó ötlet.

    VálaszTörlés
  4. Még szerencse, hogy Bronstein vigyázó szemei még akkor is rajta voltak Uljanovon, amikor épp egy gyermek szájában turkált.:)

    VálaszTörlés